-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:7972 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:5

بعد از مرگ افراد معمولاً مراسم سوم، هفتم، چهلم و سالگرد برگزار ميشود. چرا همين روزهاي را مراسم ميگيرند. آيا اين مراسم تأثيري بر حال مرده دارد؟



درخصوص گرفتن مراسم سوم، هفتم، چهلم و سالگرد براي متوفي، روايت و سفارش خاصي از طرف معصومين(ع) به دست نيامد. البته احسان و صدقه و قرائت قرآن اگر با نيت خالص باشد، خوب است و ثوابش به مرده ميرسد. رسول خدا(ص) فرمود: هنگامي كه به نيت مرده صدقه داده شود، خداوند به جبرئيل امر ميكند با هفتاد هزار ملك به سوي قبر ميت حركت كنند. در دست هر ملكي طبقي است. وقتي به قبر رسيدند، خطاب به مرده ميگويند: اي ولي خدا، سلام بر تو. اين هديهاي است كه فلان پسر فلاني براي تو فرستاده است و قبر او نوراني ميشود.[1] از امام صادق(ع) سؤال شد: چه چيز براي انسان بعد از مرگش ميرسد؟ حضرت فرمود: حج و صدقه و روزه.[2]



پس در مور دبرپايي مراسم سوم و هفتم و... كه امروزه بين ما مرسوم است، دستور استحبابي خاصي از حضرات امامان(ع) به دست نياورديم. گرچه هر كار خيري اگر با نيت خاص و قربةً الي الله انجام گيرد و ثوابش به مرده هديه شود، به او ميرسد.

[1] سفينة البحار، ج 2، ص 555.



[2] همان، ص 556.





مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.